dessa äckliga kroppsideal!!

            

                    Diskuterande Text: Kroppsideal för män och kvinnor idag | Idrott och Hälsa                

                    En kort, diskuterande text i Idrott och Hälsa, där eleven beskriver dagens kroppsideal för män och kvinnor. Vidare så argumenterar eleven även för att även om man bör träna och äta nyttigt, så är dessa kroppsideal inte är hälsosamma.                

Utdrag                             "Det kvinnliga idealet är stora bröst, smala ben, fast rumpa. Synliga kind och höftben, långa ögonfransar, mörka och smala ögonbryn. Långa och fixade naglar, långt tjockt och fixat hår. Platt mage, synliga nyckelben, vita tänder och långa ben.  
Det manliga idealet är arm, ben och bröst muskler, 6-pack, synligt käkben, manliga händer, synliga nyckelben, fast rumpa, vita tänder. Långa ben.
Män har inte lika mycket kroppsideal som kvinnor utåt sett. Det kan bero på att kvinnor nästan alltid haft den rollen att dom ska göra sig fina inför männen. Förr i tiden när kvinnor inte fick arbeta hade dom inte så mycket mer att komma med än sitt utseende, och det sitter kvar lite än idag.
Kroppsidealen är inte hälsosamma, för alla är inte lika byggda och vi har inte samma gener, ämnesomsättning, muskelbyggnad och kanske inte samma prestationsförmåga eller ekonomi. Detta till att många tränar för hårt och/eller svälter sig. Alltför många ungdomar drabbas av anorexia och bulimi."...

OBS!! kopierad från en annan sida

/ Fanny!! :*